E-mail : office@rominterface.ro
Tel : 021 322 02 30
Marcarea tevilor si conductelor este ceruta de Regulamentul de Sanatate si Siguranta (HSE 1996, partea 3). Toate conductele, nu doar cele care transporta substante periculoase, trebuie identificate cu numele substantei transportate si directia de curgere a acesteia. In cazul substantelor periculoase, aceste etichete trebuie sa contina si simbolurile GHS precum si scurte mesaje de informare/avertizare.

Toate etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor

Marcarea tevilor si conductelor            Marcarea tevilor si conductelor este ceruta de Regulamentul de Sanatate si Siguranta (HSE 1996, partea 3). Toate conductele, nu doar cele care transporta substante periculoase, trebuie identificate cu numele substantei transportate si directia de curgere a acesteia. In cazul substantelor periculoase, aceste etichete trebuie sa contina si simbolurile GHS precum si scurte mesaje de informare/avertizare.

            Firma noastra va ofera o gama completa de etichete produse de firma americana Brady, special concepute pentru marcarea tuturor tevilor si conductelor.

            Etichetele pentru conducte sunt realizate din materiale rezistente la raze UV si conditii meteo extreme. Adezivul acrilic contine foarte putini halogeni de aceea etichetele pot fi folosite si in aplicatii nucleare.

            Aceste etichete pot fi achizitionate atat sub forma de carduri (care contin etichete individuale) cat si sub forma de rola. Etichetele livrate sub forma de rola au avantajul posibilitatii aplicarii pe conducta a unui set de etichete astfel incat marcarea sa fie vizibila din toate directiile. In plus, aceste etichete pot fi livrate si in versiunea cu seturi de 2 etichete cu denumirea substantei aranjata in oglinda (foarte utile in cazul conductelor orizontale).

Etichete pentru conducte de acizi si substante alcaline

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor de acizi             Aceste etichete sunt de culoare violet si sunt folosite pentru marcarea tevilor si conductelor prin care se transporta: acid acetic, alcaliu, alilamina, solutie de amoniac, inalbitor, acid gras, clorura ferica, formaldehidă, acid formic, glicol, acid clorhidric, acid hidrofloric, hidroxid de sodiu, nitrat, acid azotic, acid oxalic, fenol, acod fosforic, potasiu, hidroxid de potasiu, bicarbonat de sodiu, florura de sodiu, hidroxid de sodiu, nitrat de sodiu, sulfat de sodiu, acid sulfuric sau lapte de var.
  • Etichetele individuale pot avea urmatoarele dimensiuni: 150 x 12, 250 x 26, 355 x 37 sau 450 x 52.
  • Etichetele livrate la rola, folosite pentru marcarea conductelor cu diametrul mai mic de 70 mm au dimensiunea de 100 x 60 mm (fara simboluri GHS) sau de 127 x 60 mm (cu simboluri GHS).
  • Etichetele livrate la rola, folosite pentru marcarea conductelor cu diametrul mai mare de 70 mm au dimensiunea de 100 x 150 mm (fara simboluri GHS) sau de 127 x 150 mm (cu simboluri GHS).

Etichete pentru conducte de aer

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor de aer             Etichetele pentru conductele de aer sunt de culoare albastru deschis. Pot avea dimensiunile 150 x 12, 250 x 26, 355 x 37, 450 x 52, 100 x 60 sau 100 x 150 mm si se pot livra la role sau la coala.
            Textele standard cu care se pot livra aceste etichete sunt in limba engleza dar, le cerere, pot fi livrate si cu texte in limba romana.

Etichete pentru conducte de stingere incendii

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor de apa pentru incendii             Aceste etichete se adreseaza in special instalatiilor automatizate de stingere a incendiilor si anume pentru marcarea conductelor de spuma de carbon, retea de incendiu, apa pentru protectia la foc, spuma sau apa pentru sprinklere.
            Etichetele sunt de culoare rosie si se pot livra in forma de coli sau pe role de 33m/rola.

Etichete pentru lichide inflamabile

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor care transporta fluide inflamabile             Conductele prin care circula lichidele inflamabile trebuie marcate cu etichete ce contin atat denumirea substantei transportate, textele de avertizare (DANGER, WARNING) cat si simbolurile GHS corespunzatoare. Cu astfel de etichete se marcheaza conductele de acetona, alcool, benzina, motorina, oxigen lichid, etano si alte lichide inflamabile.
            Etichetele sunt de culoare maro si se pot livra in forma de coli sau pe role de 33m/rola.

Etichete pentru conductele de gaze

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor care transporta gaze             Facand parte tot din grupa substantelor periculoase, si aceste etichete trebuie sa contina denumirea substantei transportate, textele de avertizare si simbolurile GHS. Aceste etichete se aplica pe conductele de acetilena, amoniac, gaz butan, hidrogen, oxigen, gaze naturale sau alte substante periculoase.
            Etichetele sunt de culoare galbena si se pot livra in forma de coli sau pe role de 33m/rola.

Etichete pentru conducte de abur

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor care transporta abur             Este recomandat ca tevile si conductele de aburi sa fie marcate cu etichete care sa specifice si presiunea nominala la care se transporta aburul sau nivelul de presiune (low pressure steam, hi pressure steam).
            Aceste etichete sunt de culoare gri si se pot livra in forma de coli sau pe role de 33m/rola.

Etichetele pentru conductele de apa.

Etichetele pentru marcarea tevilor si conductelor de apa             In industrie, conductele de apa au un rol foarte important si, datorita diversitatii acestora, este foarte importanta marcarea conductelor si tevilor. Trebuie facuta o identificare clara a conductelor cu diferite tipuri de apa :apa potabila, apa de racire, apa condensata, apa denimeralizata, apa filtrata, apa industriala, apa de ploaie, apa reciclata, apa pura, etc.
            Aceste etichete sunt de culoare verde si se pot livra in forma de coli sau pe role de 33m/rola.

Etichetele pentru indicare directie de curgere.

Etichetele autocolante cu sageti             Aceste etichete sunt folosite pentru a indica directie de curgere a fluidelor. Sunt disponibile in 3 dimensiuni: 20x7, 40x12 sau 80x14. Lungimea unei role este de 33 de metri. Etichetele sunt realizate din poliester laminat si sunt disponibile urmatoarlee culori de sageti: negru pe ocru , alb pe verde , alb pe rosu , negru pe portocaliu , alb pe maro , negru pe gri , alb pe violet sau alb pe negru

Etichetele pentru codificare tevi si conducteEtichetele colorate pentru marcarea tevilor si conductelor             Codul culorilor poate fi aplicat prin folosirea de etichete de diferite culori si latimi.
            Culorile disponibile sunt: galben, verde, rosu, albastru, portocaliu, alb, maro, gri, violet si negru.


Etichete nemarcateEtichetele nemarcate             Textul dorit se poate scrie direct pe eticheta folosind un marker permanent. Este disponibila o singura dimensiune (75 x 16 mm) si se livreaza doar pe carduri de 10 etichete. Culorile disponibile sunt: negru, albastru, maro, verde, gri, ocru, rosu, violet si galben.


Role de etichete autocolante cu simboluri GHSEtichetele simboluri GHS             Aceste etichete sunt folosite pentru marcarea corespunzatoare a conductelor sau pachetelor atunci cand legea cere acest lucru. Sunt disponibile in doua dimensiuni : 50 x 50 mm si 100 x 100 mm.

Deschide catalogul Brady Trimite mesajul tau pe email
@ 2021 - Rominterface Impex SRL
|Termeni si conditii |
Rominterface.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru.
Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră ca pagina noastră web să poată seta fișiere de tip cookie.